Раздават компост срещу квитанция за платена такса смет в София

компост

Снимка: Столица.bg

Кампанията за безплатно раздаване на компост на Столична община, произведен на Инсталацията за биологично третиране "Хан Богров" към Столичния завод за третиране на отпадъците старира отново, съобщават от пресцентъра на Столична община. Компостът ще се дава срещу представяне на бележка за платена такса смет за недвижим имот.

Всеки столичанин, който желае да разполага с 10 кг висококачествен компост, може да си вземе на място в ИБТ "Хан Богров". Работното време е всеки ден от 8.30 до 17.30 часа. Ако собственик на два имота е платил такса смет и за двете си жилища, има право на 20 кг компост.

Крайният срок за внасяне на първата вноска на такса битови отпадъци, както и 5% отстъпка при плащане в пълен размер на местните данъци за недвижими имоти и МПС тази година бе удължен до 30 юни.

Собствениците могат да платят във всеки от районните отдели "Общински приходи" в София, независимо от адреса на имота. Може да се плати по банков път, чрез финансови посредници или онлайн през портала на Столична община. След изтичане на крайния срок за плащане започват да се начисляват лихви, напомнят от дирекция "Общински приходи".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Фасадата на Централна поща в София е надупчена и обезобразена от ......

Емблематичната сграда на Централна поща в София, която е издигната по проект на архитект Йордан Миланов, по най-варварск...

Прочети още keyboard_arrow_right