Румен Радев: Бог да пази България и да благослови усилията на достойните.

Румен Радев

Снимка: Марица

В новогодишното си обръщението президентът Румен Радев призова да подаваме ръка на по-слабите през новата година. 

Повечето от нас имат щастието да я посрещнат с близките и приятелите си. Други и в този час са на работа, а стотици хиляди са далеч от родината. В изминалите месеци някои са загубили роднини и приятели. Други отново ще посрещнат празника в недоимък. Нека в тези часове и в следващата година не забравяме за тях. Когато отваряме сърцата си и подаваме ръка на слабите, получаваме от тях повече сила и смисъл, отколкото им даваме“, заяви президентът.

Президентът каза още, че изминалата година е била година на корупционни скандали и ерозия на демократичните права и институции. Проблемите бяха отсрочвани, но не и решавани. Примирихме се със застоя и безвремието, с липсата на цели и реформи. Преглътнахме ръста на цените и ниските доходи. Зачеркнахме машинното гласуване и други идеи, гарантиращи честни избори. Продължава отстъплението на закона и справедливостта пред произвола“, подчерта президентът и добави, че тази вечер мнозина ще говорят за бъдещето си, а някои ще споделят и планове за емиграция.

„Други ще пуснат и неканения гост на празничната трапеза - политиката. Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да позволят тя да бъде ограничавана“, посочи президентът. Според него българският народ може да излезе от всяка криза, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. Според него в това е смисълът на единението и в това е бъдещето ни като народ и държава. 

Бог да пази България и да благослови усилията на достойните. Нека да донесе здраве във всеки дом и дързост в сърцата.

Редактор: Боряна Благоева

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Няма отровни змии в градинките и парковете в София...

Няма информация за увеличение на популацията на змии в столицата. Не са открити и отровни влечуги. Това съобщи херпетоло...

Прочети още keyboard_arrow_right