"Софийска вода": Водата в София е с отлични качества и е напълно безопасна

качество вода

Снимка: Софийска вода

Водата в София е с отлични качества и е напълно безопасна, съобщават от "Софийска вода", поради излезнали твърдения в медийното пространство, направени по-рано днес от общински съветник, относно качеството на питейната вода в столицата.

От дружеството, казват още, че невярната информация идва от компания, загубила конкурс на “Софийска вода” за доставчик на продукти и консумативи. Всички лабораторни тестове са коректно наравени и в съответствие с действителните условия на работа на пречиствателните питейни станции Панчарево, Бистрица и Пасарел. Избраният продукт отговаря изцяло на всички необходими изисквания, казват от "Софийска вода".

"Питейната вода е с гарантирано качество, с отлични характеристики и няма никакъв риск за здравето на хората. Неслучайно специалистите дори препоръчват нашата вода за ежедневна употреба от малки деца", кометира Васил Тренев, изпълнителен директор на „Софийска вода“.

До компетентните институции са постъпили жалби от фирмата, загубила търга. Институциите са направили проверки, дали са становище в полза на "Софийска вода", но от дружеството считат за недопустимо и безотговорно в търговските спорове да се използва невярна и подвеждаща информация и да се спекулира със страховете на хората. За да не се създава напрежение в обществото и по искане на кмета на Столичната община е взето решение да се изпратят допълнители проби в независима акредитирана лаборатория SGS, казва в съобщението Тренев.

От "Софийска вода" допълват, че при внедряване на каквито и да е продукти, от дружеството, от СРЗИ и други институции постоянно следят показателите на водата и правят непрекъснати независими анализи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София ще получава средства за градско развитие и през 2021-2027...

София - град и Благоевград ще са центровете на растеж в Югозападна България, които през предстоящия период ще получават ...

Прочети още keyboard_arrow_right