Софийският университет – партньор на Майкрософт в образователно състезание

Софийският университет – партньор на Майкрософт в образователно състезание

Столица.bg

Геймификация на ученето: любопитство, интердисципинарност и ангажираност

Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Сдружението на завършилите Стопански факултет са официални партньори на Майкрософт и ЮНЕСКО в организацията за България на глобалното състезание „В хармония с природата“ в Майнкрафт: образователна версия. Сдружението на завършилите Стопански факултет е дългогодишен партньор на Майкрософт и организира курсове за учители в областта на STEM (science, technologies, engineering and mathematics), облачните технологии на Майкрософт и геймификация на образованието чрез Майнкрафт, съобщиха от Софийския университет.

Всяка година Майкрософт и Майнкрафт организират глобално „строително“ състезание в любимата на милиони ученици по света игра. То има за цел да популяризира Глобалните цели за развитие на ООН и да стимулира социално-ангажираното учене и гражданското образование. Освен възможността учениците да демонстрират идеите си за устойчиво бъдеще състезанието запознава учителите и родителите с възможностите на играта да се използва за по-интересно обучение по всички природни предмети.

Майкрософт придоби Mojang (шведската компания, стояща зад Майнкрафт) през 2014 г. за рекордните 2,5 милиарда долара. Две години по-късно се появи първото издание на образователната версия на Майнкрафт и постепенно Майкрософт го наложи като успешна платформа за обучение по всички предмети по цял свят. Развиха се цели екосистеми от предприемачи, които използват Майнкрафт за обучения и забавление. Децата започнаха да учат да програмират в Майнкрафт – както визуално-блоково, така и с Java Script.

Съгласно договора на Министерството на образованието и науката с Майкрософт всички училищни облачни акаунти в Офис 365 дават достъп до образователната версия на Майнкрафт безплатно.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Почетоха празника на Св. Сава в сръбското посолство в София...

Православната църква почете паметта на св. Сава Сръбски, небесен покровител на Сърбия, учител, просветител, наставник и ...

Прочети още keyboard_arrow_right