Софийският университет ще проведе форум за изкуствения интелект

Софийският университет ще проведе форум за изкуствения интелект

Снимка: Столица.bg

„Големи данни и изкуствен интелект“ ще бъде онлайн

На 8 декември от 14 ч. ще се проведе вторият форум „Големи данни и изкуствен интелект“ на GATE (BDAIF2021), на 9 декември от 10.00 ч. Събитието ще е онлайн. Организиран съвместно от Институт GATE, България и Технологичния университет Чалмърс, Швеция, форумът има за цел да сподели вълнуващи научни резултати и технологични постижения, да създаде възможности за свързване с изследователската и иновационна общност и да насърчи нови сътрудничества, съобщиха от Софийския университет.

BDAIF2021 ще демонстрира как големите данни и изкуственият интелект могат да помогнат за справяне с неотложни обществени и икономически предизвикателства в контекста на целевите научно-приложни области на GATE: „Градове на бъдещето“, „Дигитално здравеопазване“ и „Интелигентно правителство“.

Двата визионерски панела на високо ниво в първия ден са посветени на пространствата за данни и етичния, обясним и надежден изкуствен интелект. Трите панела на втория ден са фокусирани върху цифровия двойник на града, дигиталното здравеопазване и дезинформацията. Панелите ще бъдат открити с основни доклади от водещи изследователи и иноватори, последвани от вдъхновяващи изказвания на изтъкнати международни лектори и интересни дискусии за сътрудничество и създаване на стойност със заинтересованите страни.

През двата дни на събитието изследователи от GATE ще демонстрират своята вълнуваща работа и забележителни резултати чрез кратки видео-презентации, които ще бъдат представени между панелите. Събитието също така ще предложи много възможности за взаимодействие в рамките на екосистемата на GATE и по-широката общност.

GATE BDAIF2021 има за цел да използва потенциала на иновативната българска екосистема за големи данни и изкуствен интелект и да постигне значително въздействие на местно и европейско ниво.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 400 водачи, карали в бус лентите, са санкционирани в София...

Над 400 водачи, позволили си да шофират в бус лентите, са санкционирани от столичните пътни полицаи, съобщават от МВР. ...

Прочети още keyboard_arrow_right