СОС ще гласува над 620 000 лв. за обновяване на спортни игрища и площадки

СОС ще гласува над 620 000 лв. за обновяване на спортни игрища и площадки

Снимка: pixabay

Средства от Специализирания общински приватизационен фонд ще бъдат разпределени за реновиране на спортна инфраструктура в столичните райони. В четвъртък, градският парламент трябва да одобри:

Финансиране на район „Надежда" с 308 961 лева за обновяването на две спортни площадки. Близо 120 000 лева се предвижда да струват строително-ремонтните дейности на  съществуваща спортна площадка в междублоковото пространство до бл. 435 в жк. „Надежда 4".  188 903 лева да бъдат насочени за подмяна на настилката, полагане на маркировка и изграждане на ограда на футболно игрище в двора на 101 СУ „Бачо Киро".

Осигуряване на средства в размер 10 000 лева за възстановяване на 20 метра от трибуните към стадиона в с. Подгумер, район „Нови Искър".

Отпускане на 97 500 лева за цялостно реновиране на многофункционална спортна площадка в с. Житен, район „Нови Искър". С възстановяването на многофункционалната спортна площадка в селото ще се даде възможност на всички желаещи да се занимават със спорт, ще продължи развитието на спортната база на района, ще се предоставят нови възможности за спорт и ще се разширят местата за спортуване, а превеждане на извънкласни и извънучилищни дейности. Това е важен фактор за привличане на деца и младежи за активно практикуване на масов спорт на открито, за пълноценно използване на свободното време, като ефективно средство срещу наркоманията, детска престъпност и други.

Разпределяне на 212 199 лева за изграждане на футболно игрище в с. Желява, район „Кремиковци". По инициатива на жителите от селото е събрана подписка в подкрепа на искането за изграждане на футболно игрище, а създаването на възможност за спортуване в населеното място, ще допринесе за връщане на положителното отношение към спорта и създаване на трайни навици за поддържане на физическа култура сред младите.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столична община: Съдействаме изцяло на проверяващите...

Проверки на изпълнението на ремонтните дейности около пл. „Ал. Невски“ (Зона 4) от градския център на София ...

Прочети още keyboard_arrow_right