Стартира изграждането на разширението от Цариградско до Младост (ВИДЕО)

Започна сторителството на участъка от Цариградско към Младост

Снимка: Видео, youtube

Строителният гигант ГБС започна изграждането на новото трасе от Цариградско шосе до "Младост". Както писа Столица.bg преди месец започна разчистването на трасето и подготовката за същинското строителство.

Участъкът е дълъг около 6 км от пътен възел Цариградско шосе до пътен възел "Младост". Трасето ще свърже двете магистрали "Струма" и "Тракия", и ще се намали трафикът през столицата.

В момента пътят е с две платна, а по проект се предвижда всяко платно да е с три ленти за движение и локални. Цялото изграждане ще струва 142,7 млн. лв. на бюджета и трасето трябва да бъде пуснато в края на 2021 г. според договора. Строежът е под контрола на АПИ, но принос да се започне още през септември т. г. има и Столична община. Част от терените бяха прехвърлени на Пътната агенция, за да не се бави строителството.

Строителният надзор на обекта се изпълнява от няколко компании, обединени "СОП-ЮГ 2018", което ще струва около 2 млн. лв. на бюджета. Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите трасета в района ще бъде с 4 пътни възела - "Стар Лозенски път", "Патриарх Герман", "Самоковско шосе" и "Младост".

Заради изграждането на новия участък ще  бъде подменена и подземната инфраструктура - водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др. Също така ще има 3 пешеходни надлеза и мостове над река Искър и река Кална. 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Работилници и консултации на Форум за родители в НДК...

Първи семеен форум за родители ще бъде организиран в НДК на 22 февруари. Форумът предлага консултации за бъдещи и настоя...

Прочети още keyboard_arrow_right