„Топлофикация София“ обяви края на отоплителния сезон

ТЕЦ София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

“Топлофикация София” ЕАД информира клиентите си и фирмите за дялово разпределение, че процесът на поетапно изключване на отоплението в столицата е приключил и от 29 април е обявен края на отоплителен сезон 2019-2020 г.

Все още остава включено парното в няколко болници по молба на техните ръководства.

От „Топлофикация София“ информират клиентите, че след приключване на отоплителния сезон и отмяната на извънредното положение ще започне кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвяне на изравнителните сметки за периода 1 май 2019 г. – 30 април 2020 г.

Потребителите ще получат допълнителна информация от обслужващия ги топлинен счетоводител за графиците на отчетите. В тази връзка „Топлофикация София” ЕАД призовава клиентите си в рамките на отчетния период да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят коректно и в срок изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат многократно преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища.

Клиентите имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището на тези дати, хората могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят допълнителна дата за индивидуален отчет, която, обаче, се заплаща според ценоразписа на съответната фирма.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Завръщане в клас за част от гимназистите...

Край на онлайн обучението за повечето гимназисти. Повечето деца, които учеха по домовете си, се завръщат в класните стаи...

Прочети още keyboard_arrow_right