В столицата откриват научна конференция за пътя на Кирил и Методий

В столицата откриват научна конференция за пътя на Кирил и Методий

Столица.bg

Международна научна конференция „Пътят на Кирил и Методий“

На 27 октомври от 10.00 ще се открие международната научна конференция „Пътят на Кирил и Методий – пространствени и културно-исторически измерения“, организирана от Кирило-Методиевския научен център при БАН (КМНЦ).

Откриващата сесия ще се състои от 10.00 до 12.30 ч. в зала „Библиотека“ на столичния хотел „Интерконтинентал“. Конференцията ще продължи три дни (до 29 декември) и в нея участие ще вземат 40 участници от Австрия, България, Германия, Гърция, Полша, Русия, Словакия и Чехия. Научното събитие се финансира по проекта на КМНЦ „Кирилометодикон“, който е част от инициативите на Центъра за върхови постижения „Наследство.БГ“, съобщиха от БАН. Научната конференция се осъществява в рамките на дейността на сертифицирания от ЕС Европейски културен маршрут „Св. Кирил и Методий“, който има за цел на интегрира интереса към кирило-методиевската проблематика на науката, културата и бизнеса в общоевропейска перспектива. На тържественото откриване обръщения към участниците ще произнесат Стефано Доминьони, директор на Европейския институт за културните маршрути и изпълнителен секретар на Разширеното споразумение за културните маршрути на Съвета на Европа, Снежана Йовева, директор на Държавния културен институт  при министъра на външните работи, официални лица от министерствата на културата и туризма на Република България и др.

Международната конференция ще се проведе в хибриден формат и може да бъде следена онлайн на страницата на КМНЦ във Facebook на адрес: https://www.facebook.com /KiriloMetodievskiNaucenCentrPriBan/ За откриващата сесия е подсигурен симултанен превод.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Студентка на УНСС в София е победител в конкурс на МОСВ...

Габриела Методиева, специалност „Икономика с чуждоезиково обучение“ е победител в конкурса за студенти с вис...

Прочети още keyboard_arrow_right