Визия за София: В каква столица искате да живеете

Визия за София

Снимка: Столица.bg

Как искате да изглежда София? И още десетки въпроси, мнения и предложения могат да дават столичани пред представители на инциативата Визия за София. Екипът пита гражданите кои са най-важните дългосрочни цели за развитието на Столична община. Визия за София организира срещи с гражданите през юли, но те ще продължат през август и септември в изложбеното пространство в подлеза на Ларгото.

Поканени са всички граждани и могат да се включат в разговорите на тема "В каква София искаме да живеем утре?". През юли бяха обсъдени целите и мерките, които ще бъдат в основата на дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии. Това са 16 различни точки на града: Женския пазар, Зоопарка, Сердика Център, Бизнес Парк София, парка Света Троица, Северен парк, подлеза на СУ, Нови Искър, пазар Иван Вазов, Кооперативен пазар Люлин, Студентски град, Парадайс Център, парка на НДК, кв. Христо Ботев, Банкя и Докторската градина.

Целта на разговорите през август са Визия за София да получи обратна връзка и да чуе мненията по предложените дългосрочни цели за развитието на столицата до 2050 г. Едновременно с това аралелно се провежда представително социологическо проучване за приоритетите на Столична община. Гражданите могат да вземат участие и в дигитална анкета на сайта на инициативата на официалния сайт - vizia.sofia.bg.

Стотици граждани дадоха обратната си връзка кои трябва да бъдат приоритетите на София в срещите в 16 различни публични пространства и разнообразни части града, които се проведоха с подкрепата на гидове от Free Sofia Tour. Тези срещи продължават всеки ден и в сърцето на града под куполите в подлеза на Ларгото. В неформална среда и без предварително записване всеки има възможност да се срещне и разговаря с екипа на Визия за София, да сподели конструктивни предложения и да даде алтернативни собствени предложения.

В пространството на Ларгото вече има малка изложба с факти и извадки от досега извършената експертна работа в първите 4 стъпки от инициативата. Експозицията ще се развие в мащабна изложба в края на месец септември, когато ще бъде представен и финалният вариант на Визия за София. Мястото на Ларгото е отворено за посетители всеки делничен ден от 10 до 19 ч. и в събота и неделя от 11 до 16 ч.

Събраната обратна връзка от широката общественост чрез срещите на живо, дигиталната анкета и представителното социологическо изследване ще бъде обобщена и ще допълни основата на дългосрочната стратегия за развитие на София и крайградските територии. Финалният резултат ще бъде представен и предложен за приемане в новия мандат на Столичен общински съвет след октомври 2019 г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Двуетажен автобус от пл. "Александър Невски" до НИМ за годишнинат......

Атракционна линия ще вози столичани и гостите на града от пл. "Александър Невски" до Националния исторически музей. Пъту...

Прочети още keyboard_arrow_right