Зам.-кметът по дигитализация на София Керезов на среща с комисар Бретон в Брюксел

Зам.-кметът по дигитализация на София Керезов на среща с комисар Бретон в Б

Снимка: Столица.bg

Smart, green and resilient cities and communities - Commission meets EU mayors

Зам.-кметът по дигитализация на София Генчо Керезов се срещна с еврокомисар Тиери Бретон. Срещата се състоя в Брюксел. София е избрана сред 12-те европейски града, които да вземат участие в срещата “Smart, green and resilient cities and communities - Commission meets EU mayors”. Обсъден беше прогресът на градовете по темите дигитална трансформация, местните зелени сделки и ролята на Комисията в справедливия преход на икономиките на местно ниво.

От комисар Бретон беше изтъкнато, че в Плана за възстановяване и устойчивост са налични средства за общините, които ги чакат. Призова към старателна и експедитивна подготовка по конкретни проекти, като препоръча фокусиране върху Зелената сделка.

Керезов пък подчерта напредъка на  София. Той посочи, че градът е готов с Таксономичния анализ на 6 инвестиционни проекта, които са свързани с иновации в градска среда. Започнали са и разговори с Европейската инвестиционна банка, а целта е осигуряване на безвъзмездни средства за техническа експертиза за привеждане на проектите в завършена степен на готовност за финансиране и реализация чрез инструментите на ЕК.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Полицията разследва сигнал за оковано куче край столичното Околов......

За случай на жестокост към животни в столицата съобщи btv. Зрители са сигнализирали за куче, държано оковано на а столич...

Прочети още keyboard_arrow_right