Започна второто класиране за Софийския университет

класиране

Снимка: Зорница Митин, Столица.bg

Второто класиране на кандидат-студентите за Софийския университет започва от днес.
4 377 новоприети студенти са записани или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия етап,съобщават от най-старото висше учебно заведение.

От 17 до 19 юли включително класиралите се от втория етап младежи трябва да потвърдят или да се запишат в избраната дисциплина. Които от тях не са потвърдили, губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

На 23 юли започва третото класиране. Записването за него трябва да бъде направено в периода 24 – 26 юли 2019 г. включително.

След първо класиране са запълнени няколко специалности: „Графичен дизайн“, „Музикални медийни технологии и тонрежисура“, „Стопанско управление“, „Китаистика“, „Японистика“, „Журналистика“, „Право“ и „Скандинавистика“.

Като най-желана специалност от кандидат-студентите е посочена "Психология". След нея идва
„Софтуерно инженерство“. Третото място заема „Право“. После са „Фармация“, „Комуникационен мениджмънт“, „Компютърни науки“, „Английска филология“, „Предучилищна и начална училищна педагогика“, „Журналистика“ и „Медицина“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София ще получава средства за градско развитие и през 2021-2027...

София - град и Благоевград ще са центровете на растеж в Югозападна България, които през предстоящия период ще получават ...

Прочети още keyboard_arrow_right