Започва пускането на парното в София

ТЕЦ Топлофикация

Снимка: Столица.bg

"Топлофикация София" ЕАД стартира поетапно общото пускане на отоплението в София. Според действащата Наредба общото включване на отоплението в София започва след 3 последователни дни със средна температура за денонощие - по-ниска от 12°C. Допълнително условие е дългосрочната прогноза за трайно застудяване през следващите десет дни. Пускането трябва да започне до края на седмицата.

Пускането на парното ще започне първо за клиентите, които са захранвани от ТЕЦ "Изток", а после - и поетапно към всички стопански и битови клиенти, които са захранвани от другите топлоцентрали.

Към районите, които са обслужвани от ТЕЦ "София", ОЦ "Земляне" и ОЦ "Люлин", ще бъсе пуснато парно веднага, след като приключи неотложен ремонт на газопреносната мрежа.

Преди да бъде пуснато отоплението, важно е клиентите да приключат ремонтите си по вътрешните инсталации и ако са източени - да ги запълнят. Ако в някоя сграда вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, отоплението няма да бъде пуснато.

От "Топлофикация София" призоваха клиентите си да отворят вентилите на радиаторите на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на радиаторите. Трябва също да бъдат проверени и дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, които са монтирани върху отоплителните тела. При установяване на нередност, клиентите трябва да се свържат с топлинния си счетоводител.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София и в страната: РЗИ отново ще проверява за продажбата на ра......

Регионалните здравни инспекции незабавно да започнат проверки за въведената забрана за продажба и употреба на райски газ...

Прочети още keyboard_arrow_right