Начална страница / София 2018 / Днес стартира София – Европейска столица на спорта 2018

Днес стартира София – Европейска столица на спорта 2018

София – Европейска столица на спорта 2018 г. започва днес със Световния ден на снега. Предвидени са множество дейности. Тази инициатива се провежда за седми път с 480 спортни, забавни и празнични събития проведени в известните световни зимни центрове. България пое инициативата от Марсилия.
Започва се с поредица от активности с Витоша Зимен Фест. Предвидени са над 90 събития. Началото е пред хижа Алеко, днес – 13 януари 2018 г. от 11.00 ч.
Тази година в програмата отново ще има две изключителни атракции. Планинско колоездене – зимно спускане за време се организира за втори път в България. Трасето е дълго 800 метра с множество скокчета, виражи и възможности за трикове, а финалът е пред долна станция на Романския лифт.
В програмата са включени много състезания, забавни игри, демонстрации, викторини, забавни конкурси. Пред хижа „Алеко” има паралелен слалом за деца. Там те могат да покажат уменията си. За всеки победител в двойките е предвидена награда. Безплатно ски-учители ще помагат на децата да повишат уменията си. За тях ще се грижат и специални аниматори.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Este Fitness & Spa

Българският Este Fitness & Spa в София бе отличен за най-добър в света за 2018 г.

За втора поредна година Este Fitness & Spa спечели първо място за най-добър фитнес и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *