Начална страница / София / Над 900 свободни места останаха в софийските гимназии
гимназии

Над 900 свободни места останаха в софийските гимназии

Приключи и третото класиране за прием след 7-ми клас в софийските гимназии. Останаха свободни 967 места, обяви шефката на Регионалното управление на образованието в София-град д-р Ваня Кастрева

Записаните ученици към момента са 8000. Неприетите деца след трето класиране са 215. В срок от 3 август до 5 септември те могат да подадат документи за допълнително четвърто класиране. Документите, които се изискват за класиране в професионална или спортна гимназия. са оригинал на свидетелството за завършен 7-ми клас, служебна бележка с всички оценки, както и медицинско свидетелство.

След приключване на третия етап от класиранията 102 от общо 385 паралелки са запълнили местата си. В Националната природо-математическа гимназия “Академик Любомир Чакалов” са останали 3 места. В Първа английска езикова гимназия има 2 квоти за младежи. Втора английска езикова гимназия “Томас Джефърсън” разполага с 2 квоти за младежи. В Националната търговско-банкова гимназия на разположение са 2 места за младежи и 3 за девойки. Закритите паралелки са 9 – 5 професионални и 4 профилирани. От тях 39 ученици са преразпределени в такива, в които има свободни места и са в съответствие с бала, с който могат да кандидатстват.

Прогнозата е, че общият брой на приетите деца може да нарасне до 8500, съобщава Кастрева.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Габриела Евтимова

Виж също

Топлофикация София

Пускат парното следващата седмица

Времето се захлажда през уикенда и в понеделник парното може да бъде пуснато. Това обясни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *