Начална страница / София / Поредният опит на БСП да спре концесията на Летище София е неуспешен

Поредният опит на БСП да спре концесията на Летище София е неуспешен

Парламентът отхвърли поредния опит на БСП да спре концесията на Летище София. За четвърти път от БСП се опитват да спрат концесионната процедура на летище „София“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя добави, че ще се опитат да сезират Върховния административен съд за решението на Министерския съвет за отдаване на концесия на летището, както и ще се обърнат с молба за среща с президента Радев. Нинова коментира, че въпросът е политически , а не правен.

Такава законодателна промяна не е на мястото си и няма да има желания ефект информират от ГЕРБ и “Обединени патриоти”. Председателят на правната комисия Данаил Кирилов /ГЕРБ/ посочи, че няма връзка между забранителния списък и Закона за концесиите и няма как да стане, защото концесия на корпоративно имущество не може да има.

Кирилов посочи, че на Летище София има съоръжения и е обект на публична държавна собственост и като такъв може да подлежи на концесиониране. Крум Зарков от БСП обяви, че Законът за концесиите трябва да бъде по-прецизен.

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Боряна Благоева

Виж също

До края на седмицата отварят столичните кризисни центрове

Двата кризисни центъра в столицата, които са в „Захарна фабрика“, до края на седмицата ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *