Начална страница / София / Протестиращи в София призоваха прокуратурата да разследва “хомо пропагандата”

Протестиращи в София призоваха прокуратурата да разследва “хомо пропагандата”

Недоволни граждани излязоха на протест в София против евентуалното ратифициране на Истанбулската конвенция. Като по думите им по медиите тече пропагандиране на хомосексуализма и поискаха от прокуратурата да постанови разследване по този въпрос.

Протеста се състоя пред сградата на българския парламент, като хората настояха кабинета на Борисов да оттегли подписа си от Истанбулската конвенция.

Позицията на протестиращите е, че въпросната конвенция е “гавра с българските деца”, като подозират, че в бъдеще едно приемане на документа ще доведе до това децата да бъдат принудени да изучават, цитирам: “уродливи понятия” като „джендър” и „социален пол”.

Организаторът на протеста Румен Дечев, заяви пред bTV: „Призоваваме прокуратурата да започне разследване на пропагандата на гей, лесбиян и хомо технологии чрез филми и печатни издания, защото това е в нарушение на българското законодателство”. Дечев и сподвижниците му изразиха категорична готовност да продължат с протестите, ако България не се оттегли от Истанбулската конвенция.

Срещу документа протестираха и ултранационалисти от  “Национална Съпротива България”, които заявиха, че ще разлепят из столицата стикери, показващи на хората, че ратифицирането на конвенцията ще бъде вреден ход за българските деца.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Столична община

Нов план за развитие на транспорта в София предвижда въвеждане на “жълта зона”

Част от насоките за развитие на транспорта в столицата според проект на план за устойчива …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *