Начална страница / София / Въпреки ремонта полицаи поднесоха венци на паметника на загиналите им колеги (СНИМКИ)
Снимка: МВР

Въпреки ремонта полицаи поднесоха венци на паметника на загиналите им колеги (СНИМКИ)

Продължаващият ремонт на “Граф Игнатиев” не попречи на служителите на МВР да отбележат професионалния празник на българската полиция. Вътрешният министър Младен Маринов също уважи тържеството. Преди церемонията ръководството на министерството, заедно с представители на Асоциацията на полицейските началници поднесоха венци пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния им дълг полицаи.

Снимка: МВР

Мемориалът в  градинката на църквата „Св. Седмочисленици”,  е изграден по инициатива на Асоциацията на полицейските началници и е открит през 2016 г. Паметникът е символ на мъжествеността, морала и себеотдаването в служба на обществото на поколения полицейски служители.

Снимка: МВР

В словото си по повод професионалния празник на българската полиция Младен Маринов каза, че тази професия е изключително важна за държавността и благодарение на служителите на реда България е стабилна и поддържа сигурността.

Символичният домакин на тържеството, директорът на Главна дирекция “Национална полиция” (ГДНП), главен комисар Христо Терзийски добави, че работата на полицая е отговорна и е необходима безкомпромисност  при нейното изпълнение.

Официалната церемония се състоя в двора на ГДНП. На нея присъства ръководството на МВР, директори на главни и областни дирекции, ръководители на структури, свързани със сигурността, дипломати и аташета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Боряна Благоева

Виж също

До края на седмицата отварят столичните кризисни центрове

Двата кризисни центъра в столицата, които са в „Захарна фабрика“, до края на седмицата ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *