Начална страница / София / Велошествие и в столицата, искат среща с премиера

Велошествие и в столицата, искат среща с премиера

Ревизия на велосипедната инфраструктура и среща с премиера или друг от правителството искат велосипедисти в София. В 17.30 часа те излизат на протест – велошествие като продължение на недоволството във Варна. Причината е смъртта на 39-годишния Мартин Чикалов, балетист от Варненската опера, който беше пометен от автомобил край Морската градина преди дни и почина в болницата.

Велопоходът започва от 17:30 ч. от Министерския съвет и ще приключи пред МВР на ул. 6-ти септември. Протестиращите настояват за справедливи наказания за всички, които брутално нарушават правилата на пътя, за ревизия на безопасността по пътищата и ревизия на велосипедната инфраструктура.

„Провокира ни поредната нелепа смърт на пътя, която би могла да се избегне с малко контрол и с хора, които да си гледат работата”, заяви Ивайло Александров, организатор на протеста пред bTV.

“Преди година се събирахме пак тук, пред Министерски съвет заради смъртта на един друг Мартин”, припомни Радостина, от организаторите.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Летище София

Министерството на транспорта ще управлява недвижимите имоти на Летище София

Недвижимите имоти на “Летище София” ще бъдат прехвърлени на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, реши …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *