Начална страница / София / Виетнам отваря здравен рехабилитационен център в София

Виетнам отваря здравен рехабилитационен център в София

Виетнамски медицински център за доболнична помощ вероятно ще отвори врати в София.

Дебат по въпроса имаше във виетнамската столица Ханой, където в момента се намира официална делегация на СО. Българската делегация е под ръководството на Дончо Барбалов – зам. кмет по финансите и временно изпълняващ длъжността зам.-кмет по направление “Столично общинско здравеопазване” към СО.

Kакто по-рано Столица.bg информира, нашата делегация е там за срещи и обсъждания за сътрудничество между столиците на Виетнам и България.

Дончо Барбалов и представителите на СОС бяха посрещнати от Фунг Тхи Хонг Ха – зам.-председател на Ханойския народен съвет и от ръководни фактори в съвета.

Ресорният зам.-кмет Барбалов публикува на стената си във Фейсбук следното съобщение: “На срещата обсъдихме засилването на сътрудничеството между София и Ханой в областта на търговията, туризма и културата. Домакините споделиха, че имат нужда от обмяна на опит в управлението на водните ресурси, третирането на отпадни води, електрониката, химията и фармацевтиката. Разговаряхме и за сътрудничество в сферата на традиционната медицина и високите технологии между болници в Ханой и София”.

А Симеон Славчев от СОС поясни, че между двете страни е била щателно обсъдена вероятността да се създаден център за доболнична помощ и рехабилитация в столицата на България. Център в който ще се прилага традиционна азиатска медицина.

Делегацията на Столична община е в Ханой и за разговори относно възможностите за вливане на виетнамски инвестиции в проекти в София.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Влаковете от Банкя ще стигат до Казичене

Досега последната спирка на влаковете беше Централна гара, но вече маршрутът им е удължен и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *