Начална страница / София / Загадъчната спирка “Лорем Ипсум” на нощния транспорт в София

Загадъчната спирка “Лорем Ипсум” на нощния транспорт в София

Допусната грешка в табелите на градския транспорт предизвика различни чувства у хората

 

В табелите на нощния градски транспорт в столицата има спирка, чието име хората не могат да разберат. Те сигнализират до БТВ за това и искат да им се разясни къде е тя, съобщи телевизията. Градският транспорт тръгва и пристига там, където пише на табелата и това е известно на тези, които ги изписват.

До центъра за градска мобилност е сигнализирано, че има надпис на табела, който е неразбираем, каза Александър Деспотов от центъра.

Сигналът е подаден за спирка със загадъчното име „Лорем Ипсум”. Началната спирка на автобус номер 3 е от „Лорем Ипсум”, а крайната му също е „Лорем Ипсум”.

Вместо да се пише тест с 2 000 думи, той се взема наготово. Думите не означават нищо, но дават представа какъв ще е видът на този текст с 2 000 думи – Лорем Ипсум. Графиците които са правили макета на спирките са използвали Лорем Ипсум, като са искали да разберат как ще изглежда текстът. От тук идва и грешката.

Александър Деспотов от Центъра за градска мобилност каза, че за един ден 300 спирки е трябвало да станат и за 300 е допусната само една грешка.

След сигнал на гражданин, че автобусът тръгва и пристига на спирка с едно и също име „Лорем Ипсум”, грешката веднага е поправена от Центъра за градска мобилност. Вече автобусът тръгва от „Овча Купел” и пристига на спирка „Автостанция Изток”.

Естествено, не всеки човек на тази планета е длъжен да знае какво е lorem ipsum. Но как е възможно при целият този процес – от компютърното набиране до крайния продукт – табелата, никой да не се е усъмнил как може да се пътува от спирка “Лорем Ипсум” до спирка “Лорем Ипсум”.

Какво по-точно е lorem ipsum може да прочетете във Wikipedia.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Камен Петров

Виж също

Влаковете от Банкя ще стигат до Казичене

Досега последната спирка на влаковете беше Централна гара, но вече маршрутът им е удължен и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *