12-годишни каратисти от София спечелиха европейска титла в Черна гора (ВИДЕО и СНИМКИ)

photo_library
  • Европейска титла по карате в Бар, Черна гора

    Снимка: Макс спорт

  • Европейска титла по карате в Бар, Черна гора

    Снимка: Макс спорт

Шест пъти български каратисти изправяха на крака препълнената зала на Европейското първенство по карате в град Бар, Черна гора. Родният химн звуча най-много през уикедна, а 12-годишните състезатели на столичния клуб Макс спорт развяха трибагреника ни от най-високото стъпало на почетната стълбичка. 

Божидара Рановска, Едуард Иванов, Антон Киров и Михаил Николов станаха отборно европейски шампиони на ката микс до 12 години. В индивидуалния турнир талантливата Божидара взе злато на кумите и сребро на ката. а Едуард е с бронз отборно на ката  12 години заедно с Антон и Михаил.

Със злато в София се завърна и най-малката участничка Криста Белчева, която е на 7 години. Нейната връстничка Йоана Харизанова е с сребро на ката и бронз на кумите. Тя спечели титлата във възрастовата група до 8 г. Първи в Бар е и Михаил Николаев на кумите. При кадетите до 16 години с европейско злато са  Боил Христов на кумите и Петър Кабакчиев. На среброто се радват и Георги Лалов и Никол Барзоева на кумите.

"Изключително съм щастлива и доволна от успеха. Най-много се радвам за отборната титла, която спечелиха децата при жестока конкуренция от 15 държави. Те тренираха много усилено и се раздадоха на татамито", доволна е треньорката им Соня Куюмджиева. Тя не е изненадана от шампионските титли и медалите, защото подготовката на младите надежди е била насочена към Европейското първенство. 

Каратистите на Макс спорт се прибраха в София с актив от 6 златни, 4 сребърни и 3 бронзови медала. Подговоската им продължава и ще е насочена към Световното първенство в Карлови Вари в Чехия през октомври т. г.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right