12 пробягаха виртуално Wizz Air София маратон 2020

12 пробягаха виртуално Wizz Air София маратон 2020

Снимка: София -Европейска столица на спорта

Организаторите от София - Европейска столица на спорта им изпратиха медалите по куриер

12 лекоатлети се възползваха от допълнителната опция и пробягаха виртуално тазгодишния Wizz Air София маратон, съобщиха организаторите - София - европейска столица на спорта.

Поради здравните мерки и затрудненията в пътуването, те бяха предоставили възможност, който желае да пробяга класическата дистанция в мястото, където живее или работи, но записан като участник в състезанието в София.

12 човека се възползваха от този шанс и изпратиха своите сертификати, че са бягали различни дистанции към актива на софийската надпревара.

„В подобна нестандартна година използваме всякакви възможности да не лишим хората от спорта и желанието им да стартират в маратона. Виртуалното бягане също е опция, радвам се, че има атлети, които са се възползвали от нея и сега от организационният комитет изпращаме по куриерска служба на въпросните 12 човека възпоменателните медали за участие. Двама от тях – холандец и испанец, са завършили класическата дистанция 42.195 км, девет са бягали полумаратон или един 10 км. Сред виртуалните участници има атлети от Англия, Германия, Холандия и Испания. Надяваме се догодина ситуацията по целия свят да се нормализира и на 10 октомври, когато е насрочено следващото издание, всички те да са тук сред нас, заедно с хилядите други участници,“ заяви Даниел Дуков, спортен директор на Wizz Air София маратон.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right