150 спортисти от 38 държави се състезават в София за Световната купа по модерен петобой

photo_library
  • 150 спортисти от 38 държави се състезават в София за Световната купа по мод

    Снимка: София - европейска столица на спорта

  • 150 спортисти от 38 държави се състезават в София за Световната купа по мод

    Снимка: София - европейска столица на спорта

Буен кон не позволи на Тодор Михалев да се изяви максимално във финалите

150 състезатели от 38 държави се събраха на комплекс „Дианабад” в София, за да вземат участие в Световната купа по модерен петобой. България се представя с 14 петобойци. Турнирът е част от инициативата „София – европейска столица на спорта“.

Състезанията са валидни за олимпийска квалификация и за пореден път събират в българската столица най-добрите на планетата в този специфичен и разнообразен като дисциплини спорт - конен спорт, фехтовка, плуване, стрелба, бягане.

Зам.-кметът на Столична Община Дончо Барбалов беше сред официалните гости на церемонията по награждаването на първите медалисти на Световната купа по модерен петобой.

Той поздрави и връчи част от отличията при жените, където триумфира представителката на Великобритания Керенза Брайсън. Среброто беше за Сеюнмин Сеон (Южна Корея), а бронзът за латвийката Йева Серапинайте.

При мъжете шампион е Валентин Прадес от Франция, пред Таишу Сато от Япония, Марвин Дог от Германия и др.

Буен кон не позволи на единствения българин във финалите Тодор Михалев да се изяви максимално и това му отреди 18-о място в крайното класиране.

Преди официалната част Барбалов разговаря с Клаус Шорман, президент на Международния съюз по модерен петобой (UIPM). Германецът е стартирал своята състезателна кариера именно в България – през 1968 г. във Варна, а през 1993 г. е избран за ръководител на този спорт на конгреса в Боровец. Изтъкнато беше, че България е една от най-активните държави сред 130-те членки на UIPM.

Вече близо 30 години всяка пролет страната ни е домакин на турнири за световни купи, на световни и европейски първенства в различните възрастови групи. Това ни прави един от водещите центрове на този спорт в световен мащаб.

Турнирът в София завършва утре – 14 май, с финалите в микс щафетата от 15 часа. Участие ще вземе и българският тим в състав Ралица Митева и Емил Грозданов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right