5 европейски гранда се обединиха в София срещу агресията в училище

-

Снимка: СК„ЛЕВСКИ - Спорт за всички“

В София се събраха представители на „Олимпиакос“, „Лацио“, „Виенер - Спорт клуб“, „Пансерайкос“ и „Левски- Спорт за всички“ за приключването на едногодишна кампания за ограничаване проявите на агресия сред подрастващите.

Домакини на срещата бяха Люсиен Велчев, председател на сдружение „Левски-Спорт за всички“ и Ванина Миланова, генерален секретар на организацията и президент на асамблеята на Европейската асоциация на многоспортовите клубове (EMCA).

Проектът включва тренировки и демонстрации по различни видове спорт в/съвместно с училища с цел насърчаване на социалната и физическа интеграция на участниците чрез спорт, осигуряващ по- голяма достъпност и намаляване проявите на агресия в четири европейски държави (България, Гърция,Италия и Австрия).

През тази една година в рамките на проекта партньорите разработиха ръководство за треньори и доброволци, обучиха 66 треньори и доброволци, организира повече от 30 спортни прояви под знака за борба с агресията и достигнаха до 4900 деца.

В България сдружение „Левски – спорт за всички“ организира седем различни събития, които не се ограниха само в София, а включиха училища от цялата страна.

Дейностите по програма „STAID“ (Да спрем агресията в училище!), са съфинасирани от програма "Еразъм" на Европейската комисия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right