Betindex.net: Може ли Интер да спечели от напускането на Лаутаро Мартинес

футбол

Снимка: Betindex/Google

За по-малко от две години в европейския футбол Лаутаро Мартинес успя да се превърне в един от най-желаните млади играчи. През 2018 г. Интер плати по-малко от 23 милиона евро на Расинг Клуб за аржентинския нападател, който се превърна в една от сензациите на сезон 2019-20. Прекъсването на кампанията през март спря и устрема на момчето от Баия Бланка, но не пресече интереса към него. Напротив, Лаутаро е сред най-споменаваните имена, когато се отвори дума за летния трансферен пазар.

Интер със сигурност ще спечели от бъдеща продажба на Мартинес, смятат от Betindex, поне от финансова гледна точка. Освобождаващата клауза на аржентинеца в договора с миланския гранд е фиксирана на 111 милиона евро, но е малко вероятно наддаването да достигне до тази сума. Световната здравна криза се отрази и на футболния пазар, като според мнозина е на път да „спука балона” на трансферите за 9-цифрени стойности. И въпреки това, ако продадат Лаутаро Мартинес, „нерадзурите” ще приберат поне двойно или тройно повече от това, което платиха преди две години. Но може и да не се стигне до плащане в кеш, а до размяна на играчи. 

Барселона е кандидат №1 за аржентинеца 

След като в последните години осъществи няколко баснословни покупки с противоречив резултат (Усман Дембеле, Филипе Коутиньо, Антоан Гризман), каталунският клуб отново се опитва да играе водеща роля на пазара. Испанският гранд е основен кандидат за подписа на Лаутаро Мартинес, а самият футболист е повече от съгласен да премине на „Камп Ноу” и да заиграе в тандем с великия си сънародник Лионел Меси. И тук идва проблемът – Барса изпитва затруднения от финансово естество и в никакъв случай не може да си позволи разходите от предишните години, особено след като получи конкретни забележки от УЕФА по отношение на финансовия феърплей. 

И за да привлекат Лаутаро Мартинес, от „Камп Ноу” ще се опитат да осъществят сделка с размяна на играчи. Смяташе се, че за разменна монета в преговорите с „нерадзурите” ще се ползва Антоан Гризман. Малко е вероятно обаче френският нападател да бъде отпратен или продаден само една година, след като дойде в отбора от Атлетико Мадрид. По-вероятно е на Интер да бъде предложен сънародникът му Усман Дембеле, който обаче си създаде репутация на футболист с лоша дисциплина, а това не е по вкуса на треньор като Антонио Конте.

 

Наставникът на „нерадзурите” е готов да работи отново с Артуро Видал, който игра под негово ръководство в Ювентус. Естествено, застаряващият чилиец не е равностоен пазарно на Мартинес, което означава, че Барса ще трябва да добави и още футболисти в сделката. На гранда от Милано ще бъдат предложени играчи като Самуел Юмтити, Рафиня, Жуниор Фирпо и Карлес Аленя, като е възможно италианският клуб да получи поне трима от изброените, ако се съгласи да пусне Лаутаро Мартинес на „Камп Ноу”. Може ли да спечели във футболно отнощение Интер от такава размяна? Трудно е да се каже. Нито един от споменатите не е смятан за голяма звезда, но всеки от тях пък е доказан професионалист. А и в най-успешните си години „нерадзурите” са имали повече полза от бойци на терена, отколкото от ярки индивидуалности.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right