Renault Morning Run се проведе за 8-ми пореден път в Борисовата градина

Renault Morning Run

Снимка: Renault Morning Run

През последните няколко години любителите на градските кросове и маратоните в градска среда определено не могат да се оплачат от липса на подходящи събития. Съответно, веднага след грандиозния Маратон София, който по традиция се провежда през есента, по значимост се нарежда Renault Morning Run. Това е тематично събитие, което представлява крос в емблематичната Борисова градина намираща се в самото сърце на града, като тазгодишното издание на своеобразния маратон бе 8-мото поредно такова, което се проведе на 10-ти Ноември.

И макар Renault Morning Run да не може да се похвали с броя на участници, които се изявяват на Маратон София, все пак градския крос се радва на никак не малък интерес. Така например по време на 6-тото издание на сутрешния крос в Борисовата градина през 2017-та година, участие взеха рекорден брой души - над 700 души, като 50 от тях бяха деца. Възможността за участието в такова голямо събитие позволяващо на всеки желаещ да тича свободно в най-големият парк на територията на София е нещо, което очевидно привлича голям брой хора.

Самия крос пък предлага три различни дистанции, измежду които всеки почитател на маратоните може да изибра - 5 км, 10 км и 20 км. Съответно, броя обиколки на трасето е една (за 5 км), две (за 10 км) и четири (за 20 км). По традиция, старта на маратона за фиксиран за точно 9:00 часа, докато местото, от което започва самото състезание се намира малко преди голямата детска площадка, намираща се между езерото "Ариана" и езерото с лилиите. И както името подсказва, за пореден път генерален спонсор на събитието бе Renault България.

Френския гигант в автомобилостроенето е в основата на това събитие вече няколко години, като компанията цели да стимулира физическата активност в хората посредством такива страхотни събития. Renault естествено не забравя да представи някой от последните си модели. Така миналата година това бе спортиста на французите Renault Mega R.S., който е създаден с помощта на Формула 1 подразделението на компанията, макар, че тази година не бе особено успешна за френския отбор, както и съответните коефициенти за залагане показваха в течение на сезона.

Но освен генералното спонсорство на българския клон на Renault, събитието се провежда и благодарение на подкрепата на Столична Община, Vivacom, Sport Pass и Doppelhertz. Самия крос пък се организира от Спортен Клуб "Бегач", който даде шанс на всеки участник да си избере подарък - фоумролер или еластичен колан за бягане. Интересно е да се отбележи също така, че освен българи, този крос се радва и на интерес от страна на редица чуждестранни граждани от редица държави, включително Франция, САЩ, Русия, Германия и дори Австралия.

И за поредна година, любителското състезание бе приготвило медал за всеки завършил, като отново се състоя и Kids Run, което представлява детско състезание на 600 метра за деца от 4 до 16 години. Във връзка с това, Renault Morning Run отново бе обвързано и с благотворителна кауза, като 5 лева от всяка такса за участие бяха дарени на кампанията Parakids, относно изграждането на детска площадка в специализираната болница за рехабилитация - база Ясен.

Освен това, градския крос се проведе със съвместни усилия от Българската Федерация по Лека Атлетика, както и съвместно с детското звено на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right