Алманахът "Тенис през три века" - библията на българския тенис

Алманахът "Тенис през три века" - библията на българския тенис

Снимка: Българска федерация по тенис

В 13 глави върху 464 страници е проследено развитието на играта в България от първите стъпки през 1896 г. до наши дни

При голям медиен интерес премина официалната премиера на алманаха "Тенис през три века" - находчиво титулуван от авторския екип като "библията на българския тенис". В присъствието на десетки журналисти, гости и верни приятели на любимата игра луксозното издание беше представено днес в хотел "Кристъл Палас" в София.

Авторите Ани Дончева, Борислав Костурков и Николай Миразчийски, редакторът Николай Драгиев и отговорният редактор и издател Николай Кръстев споделиха с присъстващите част от спомените и емоциите, съпътствали ги през последните 5 години. Толкова им отне положеният огромен труд за създаването на уникалната книга, събрала в себе си 125-годишната история на тениса у нас и 90-годишната история на БФТ.

В 13 глави върху 464 страници е проследено развитието на играта в България от първите стъпки през 1896 г. до наши дни. Отделено е внимание на всички шампиони, на големите звезди, на значимите турнири, провеждани у нас през годините. Подробно представени са и всички български тенис клубове.

Специални благодарности и признателност към екипа изразиха двете дами зам.-председатели на федерацията - празнуващата днес своя рожден ден Екатерина Генова и Мариана Печеян. Присъства и членът на Управителния съвет инж. Владимир Димитров. И тримата са бивши състезатели по тенис, допринесли за развитието на спорта както на корта, така и в неговото ръководство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right