Алпийски тролей, спортно катерене и безплатен филм на "Витоша летен фест"

Витоша летен фест

Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

Алпийски тролей, опънат над Боянската река, и планинско катерене са сред невероятните емоции за малки и големи на тазгодишния "Витоша летен фест". Той започва на 27 юли на поляната пред хижа Момина скала. Там традиционно се събират хиляди любители на чистия въздух и на планината. Спортният празник включва състезания по планинско колоездене, планинско бягане, туристически поход, песни, демонстрации и танци.

Събитието се организира от Столична община и "София – Европейска столица на спорта".Фондацията даде старта на спортния празник преди 4 години.
Само тези, които участват в колоездачното състезание от "Витоша Летен Фест" 2019 ще могат безплатно да гледат байк-филма на Anthill Films - "Return to Earth".

За доброто настроение на всички пред хижа Момина скала ще се погрижи прочутият изпълнител на народни песни Алекс Костов. Ще има много групи за народни танци, за участие се подготвят и членовете на прочутата група за планинарски песни „Йодлерите“. В празника ще се включат представители на Български туристически съюз и на Природен парк „Витоша“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right