Антоанета Костадинова спечели сребро на Олимпийските игри в Токио

Антоанета Костадинова спечели сребро на Олимпийските игри в Токио

Снимка: sportal.bg

Българката влезе на финала с шести резултат и стигна до почетната стълбичка на 10 метра въздушен пистолет

Антоанета Костадинова донесе първия олимпийски медал за България на игрите в Токио тази нощ. Състезателката по спортна стерлаб спечели сребро в дисциплината 10 метра въздушен пистолет.

Българката влезе на финала с шести резултат при изключително силна конкуренция. Костадинова водеше до последния изстрел, но беше изпреварена от рускинята Виталина Бацарашкина. Съперничката й събра общ сбор от 240,3 т. и постави олимпийски рекорд, което й осигури златото. Българката остана на 0,9 т. след нея, а трета е китайката Рансин Дзян с 218,0 т.

"Благодаря на всички, които са замесени в процеса, довел до медала. Благодаря на човека, който е до мен. Този медал е само за него – треньорът ми", каза развълнуваната Костадинова пред БНТ.

За Антоанета Костадинова това е трето участие на Олимпийски игри и първи медал.  35-годишната състезателка от Търговище остана осма на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година и девета в Лондон през 2012 година.

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева  не успя да влезе във финала  и зае 43-о място. След състезанията тя потвърди, че след Токио прекратява състезателната си кариера.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right