Асове на ърбан спортовете с уникално шоу в Княжеска градина в София

Асове на ърбан спортовете с уникално шоу в Княжеска градина в София

Снимка: София - Европейска столица на спорта

В 16 ч. ще започне и турнирът по баскет 3х3, който отново ще събере част от най-добрите градски тимове

Безплатен алпийски тролей, стрийт фитнес и фрирън отново ще привлекат стотици на Ърбан фестивала в събота в София. Асовете на екстремните спортовете подготвят уникално шоу в Княжеска градина до Орлов мост за 
Вторият градски фестивал.

В него са включени стрийт фитнес, паркур–фрирън, баскетбол 3х3 и алпийски тролей, като атракциите на поредния фестивал „Спортувай в твоя град“. фестивалът е от 16 до 20 ч., 11 юли т. г. в Княжеска градина до Орлов мост.

Събитието се организира за девета поредна година, като в последните шест неизменно е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“. За втори път обаче в него се включват най-нашумелите хитове напоследък в ърбан дисциплините: стрийт фитнес и паркур-фрирън.

Това лято всички активности са ситуирани на сетове в Княжеска градина до Орлов мост. Още от петък ще бъде изградена зоната за паркур–фрирън, един спорт, който мощно набира популярност и съвсем скоро се очаква да бъде приет в олимпийската програма. Там изпълненията ще започнат в 16 ч., но загревките ще са от обяд.

Малко по към булевард „Цар Освободител“ е мястото за стрийт фитнес маниаците, които отново са подготвили уникално шоу с много музика и изключителна динамика. Началото е в 16 ч. Най-добрите майстори, сред които легендарният гимнастик Йордан Йовчев ще бъдат на линия, а всеки може да се пробва и да получи ценни съвети.

Също в 16 ч. ще започне и турнирът по баскет 3х3, който отново ще събере част от най-добрите градски тимове. Атракциите се допълват от алпийския тролей, който ще бъде опънат на две специално изградени платформи в пространството пред монумента. По въжето ще могат да се спускат безплатно всички желаещи под погледа и наставленията на един от най-добрите алпинисти на България Дойчин Боянов, изкачил без кислород най-високият връх на планетата Еверест.

Най-добрите майстори от всички спортове и активности ще се съберат пред специално изградената сцена за тържественото откриване в 17.00 ч. Участниците ще бъдат поздравени от носителят на 4 олимпийски медала Йордан Йовчев, от алпиниста Дойчин Боянов и от новата млада звезда на българския спорт Йоана Илиева, която прави истински фурор в световната фехтовка. Талантливата българка стана миналата година европейска шампионка на сабя при жените до 20 години. На първенството за девойки и младежи в Хърватия тя записа общо 11 победи. Това е най-големият успех на българската фехтовка и първа титла от първенство от подобен ранг след ерата „Васил Етрополски“. Тази година красивата спортистка е лице на инициатива „София – евростолица на спорта“.

Гости на ърбан фестивала „Спортувай в твоя град“ ще бъдат и други популярни български спортни звезди и известни личности. Всички събития ще бъдат придружени с много музика и забавни изпълнения.

Не пропускайте голямата атракция тази събота от 16 до 20 ч. в Княжеската градина до Орлов мост.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 43 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 145 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стилияна Николова със злато на топка и сребро на обръч на СК в Со......

Златен и сребърен медал спечели грацията Стилияна Николова на Световната купа в София. Талантливата гимнастичка бе ...

Прочети още keyboard_arrow_right