Български баскетболисти биха Унгария на Европейското в София

Първа победа на баскетболистите над Унгария

Снимка: БФБ

Първа и историческа победа на официален мач записа националният отбор на България по баскетбол на колички на Европейското първенство, дивизия С. В препълнената зала "Триадица" в София момчетата на Владимир Искров се победиха с 50:33 тимът на Унгария. София е домакин на първенството на Стария континент, но мачът на българите бе точно преди откриването.

Места нямаше, а стотици зрители аплодираха всеки кош на нашите. Националите ни бяха подкрепени от нацианалния отбор на България за момичета до 16 години. Младежката гарнитура, водени от Лъчезар Коцев и Гергана Славчева, изпяха заедно с момчетата на колички българския химн.

 Най-резултатен на родните национали бе Георги Иванов. той направи много силен мач и реализира 16 точки и 11 борби. По 7 вкараха Александър Попов (6 борби) и Димитър Костов. Мартин Иванов бе много полезен с 8 борби, 3 асистенции, 5 откраднати топки и 4 точки. Стюарт Олсън (Стоил), който тренира в САЩ и пристигна, за да подсили родния тим  дебютира за България с 8 борби и 2 точки.

Баскетболистите ни излизат днес от 16.15 часа срещу тима на Чехия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right