Баскетболистките на Монтана с Голям шлем в „Универсиада“

Баскетбол, Универсиада

Снимка: Фейсбук, БК "Монтана"

Баскетболистките на Монтана спечелиха в столичната зала „Универсиада“ за трети път Суперкупата след успех над Берое със 70:64. Така те обраха всички родни трофеи за тази година. Преди около шест месеца грабнаха Купата на България, а след това и шампионската титла.

Двата отбора, които са на последната права преди първите си срещи в Адриатическата лига изиграха среща, пълна с обрати, след като шампионките поведоха с 19:1, а после позволиха да бъдат застигнати. Треньорът на Монтана Стефан Михайлов, който е и наставник на националките, каза пред Столица.bg, че и двата отбора не са на нивото от пролетта и миналото първенство.

Тренираме от един месец, трудно уреждаме контролни срещи, защото нивото на сръбските, хърватските, румънските и турските отбори е чувствително по-високо от нашето, с бюджети от по 350 000 евро и не представляваме интерес за тях, оплака се Михайлов.

Новото сериозно подкрепление на Берое Жаклин Златанова е болна. Тя не  игра срещу Монтана. Но Михайлов се надява възстановяването ѝ да върви бързо и да е готова за първите евроквалификации на националния отбор – 14 ноември като гост на Исландия и на 17 ноември като домакин в зала „Универсиада“ на Словения. Четвъртият отбор в групата е на Гърция.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right