Баскетболният "Левски" отбеляза 40 г. "Ронкети" и 35 г. европейска титла

баскетбол, Левски, награди

Снимка: Столица.bg

Звезди на женския баскетбол от "Левски" се събраха да отбележат 40 г. от спечелавнето на втората купа "Ронкети" и 35 г. от шампионската европейска титла. На тържеството, което се състоя в Музея на спорта на стадион "Васил Левски", бяха Юлия Боянова, Ина Иванова, Красимира Барзова, Красимира Банова, Мадлен Станева, Петкана Макавеева, Силвия Германова, Нина Хаджиянкова, Надка Голчева и треньорът Станислав Бояджиев.

Поздравление от името на Стефка Костадинова прочете водещата на тържеството и директор на Музея на спорта Катя Иванова. Поздравителният адрес бе връчен на председателя на клуб "Левски" Бранимира Цветанова от предствителя на ръководството на БОК Стефан Китов.

Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов награди баскетболистките със плакети за заслуги към българския спорт, асистиран от две момченца и едно момиченце, облечени в екипите на "Левски". Баскетболистките бяха поздравени и от шефа на федерацията Георги Глушков.

Купа "Ронкети", която носи името на загиналата трагично италианска баскетболистка, остава в специален кът в Музея на спорта.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right