Без снимката на премиера Борисов в изложбата „Спортът в София през годините“

Градинката на НДК, паметника с лъвчето

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Изложбата „Спортът в София през годините“ ще бъде официално открита във вторник, 2 юни, в градинката пред НДК до паметника с лъвчето, съобщават от пресцентъра на Софийска община.

Прави се специално уточнение, че снимката на премиера Борисов няма да бъде включена в изложбата заради политически нападки и спекулации.

Снимките в изложбата са на известния спортен фотограф Иван Йочев. Лично той е изявил желание снимката на премиера да участва в изложбата, тъй като отразява голямо благотворително събитие от 2011 г. за осигуряване на образованието на деца, лишени от родителски грижи в спортни училища, публикувана е в световни агенции и издания.

Организаторите на събитието призовават столичани да се обединим зад идеята да развиваме спорта в града ни, както го правим през последните години, а не да се разделяме по партийна принадлежност. Спортът няма цвят.

Гости на събитието ще бъдат легендите на българския спорт Стефка Костадинова, Ваня Гешева, Здравка Йорданова, Йорданка Благоева, Петкана Макавеева, Васил Етрополски, Димитър Пенев, трите талантливи момичета - лица на „София – евростолица на спорта“ Християна Тодорова, Александра Фейгин и Йоана Илиева и др.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right