Без софийски отбор на полуфиналите за Купа България по волейбол

Без софийски отбор на полуфиналите за Купа България по волейбол

Снимка: hebarvolley.com

За място на финала излизат "Хебър" - "Нефтохимик" и "Добруджа" - "Монтана" в Пазарджик

Без нито един софийски отбор продължава финалната фаза на битката за Купата на България по волейбол за мъже. В място на финала излизат  "Хебър" - "Нефтохимик" и "Добруджа" - "Монтана", а Пазарджик е домакин на турнира на 18 и 19 март т. г. при мъжете и при жените, съобщиха от Националната волейболна лига.

За първи път битките за трофея и в Купа България за мъже, и в Купа България за жени ще бъдат на едно и също място в един и същи ден. Полуфиналните срещи при мъжете ще са на 18 март. Финалните срещи при мъжете и при жените ще са на 19 март в спортна зала "Васил Левски" в Пазарджик.

Финалът за Купа България за жени също ще се проведе в Пазарджик преди мъжкия финал. Това ще даде възможност и на женския финал да бъде отразен подобаващо, а събитието да се превърне в празник на българския волейбол", заяви председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

"Последните години Пазарджик се превърна в много спортен град, благодарение на сериозните усилия на общината и кмета Тодор Попов. Финалният турнир за Купа България по волейбол е стъпка, с която вярвам, че ще покажем как финалите може да се направят като истински спектакъл. Организационно ще се справим със задачата, за да направим събитието още по-привликателно. Надявам се да покажем, че Пазарджик е волейболен град и заслужава да приема най-престижни спортни надпревари. Неслучайно Пазарджик бе избран за "Европейски град на спорта" за 2020 година, като мандатът ни свършва това лято. Финалният турнир за Купа България по волейбол ще е сред хубавите заключителни събития за града.

Хората в Пазарджик го заслужават, отборът го заслужава", заяви председателят на ВК "Хебър" Александър Иванов. Хебър за носители на Купата на България за 2020 г.

Той коментира и изтегления жребий, противопоставил "Хебър" и "Нефтохимик" един срещу друг в полуфиналната фаза на 18 март.

"Очакванията са да сме крайни победители в турнира, надявам се да постигнем целта си. Често сме си говорили, че в България винаги има домакинско предимство. Единственото изключение може би е залата на "Хебър", защото е достатъчно широка и на всички им е комфортно да играят. Разбира се, за нас ще е предимство да играем вкъщи и се надявам накрая да се поздравим с успех", добави Александър Иванов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right