Безплатни уроци по ски и сноуборд на Витоша за децата през ваканцията

-

Снимка: Фондация „София – европейска столица на спорта“

Условията за зимни спортове На Витоша продължават да са много добри, като дори през последните два дни планината получи между 10 и 15 см нова снежна покривка. Лифтовете ще работят без прекъсване до неделя (10.04) и от 15 до 17.04 включително, нощно каране ще има последно за сезона на 7 и 8 април. Това съобщават от фондация 
„София – европейска столица на спорта“.


От началото на тази седмица до 8-ми април включително, всички деца до 12 години получават към билета си за кабинковия лифт Симеоново – Алеко, безплатен сноуборд урок в специално обособената зона за обучение на Меча поляна край хижа Алеко или „Първи стъпки в ските“ с включена екипировка. При желание децата да продължат обучението, родителите ще имат възможност да им закупят допълнителен урок в рамките на един час на промоционална цена от 30 лева.

Много интересни събития предстоят до края на сезона, като началото е този петък с първата по рода си „Ретро олимпиада“ по време на финалното нощното каране за сезона. Събитието е свободно и всеки, който иска може да се включи в него, като е необходимо, да се запише предварително на следния линк: https://www.facebook.com/events/487751539659555

Идеята на „РетрОлимпик“ е участниците да се представят със стари екипи, техника и стил на каране по три специално обособени трасета – слалом, бабуни и свободен стил, като ще бъдат оценявани от специално жури. Пистата ще бъде отворена за всички желаещи, които карайки ще станат свидетели на уникалното шоу!

На 9-ти април, събота предстои фрийрайд ски и сноуборд състезанието за малки и големи – Витоша X Lines, в което ще се включат някой от най-добрите родни фрийрайд скиори и сноубордисти, както и много деца и младежи, които тепърва навлизат в този много интересен екстремен спорт. Събитието е част от инициатива „София – европейска столица на спорта“, а официален медиен партньор е световно известният спортен канал „Extreme Channel”, който ще излъчи многократно специален репортаж в над 40 държави.

През последния уикенд за сезона, на 16 и 17 април предстоят oще две много интересни активности – в съботния ден Витоша за първи път ще бъде домакин на изключително атрактивното събитие „Stavri Invitational” с каране на ски и сноуборд през голям воден басейн, а в неделя ще има отворена сесия във Витоша сноупарк на Меча поляна с много музика, забавления и награди за най-изявените скиори и бордисти.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right