Благодарствена грамота от ФИС за „София – европейска столица на спорта“

Благодарствена грамота от ФИС за „София – европейска столица на спорта“

Снимка: "София- Европейска столица на спорта"

Международната федерация по ски отличи Фондация „София – европейска столица на спорта“. От ФИС изпратиха специална благодарствена грамота за организирания през януари „Витоша зимен фест“. Събитието край хижа „Алеко“ бе част от Световния ден на снега. Тази година той се състоя само в малка част от зимните центрове на планетата. COVID-мерките не позволиха провеждането на празника в 90 процента от ски-нациите по света. В тази връзка е и благодарността на ФИС към организаторите от „София – европейска столица на спорта“, че въпреки трудностите не са прекъснали традицията. И са направили Витоша една от малкото планини, приели децата за техния снежен празник, информират от Столична община.
 
За шеста поредна година „Витоша зимен фест“ е част от Световния ден на снега, организиран от ФИС. Глобалната инициатива се чества ежегодно в десетки държави и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, да се наслаждават на емоциите, които предоставят белите дисциплини. За десетте години от създаването си инициативата включва по около 500 активности на сезон, с приблизително 960 участници на всяко едно събитие. Целта е да се мотивират децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат белите спортове и забавления. Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните дисциплини.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right