Близо 4000 състезатели се очаква да вземат участие в Софийския маратон

-

Снимка: Wizz Air София маратон

За поредна година усилията за подкрепа на най-знаковото спортно събитие в столицата не спират. Това каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев на пресконферения във връзка провеждането на Wizz Air София маратон.

Маратонът ще се проведе в неделя, 9 октомври.

"Удоволствие е за мен да покажа отношението на Столична община към вече 39-тото издание на надпреварата", каза още Георгиев. По думите му се очаква да се включат близо 4000 състезатели, като до момента заявките са около 3500.

Спортът е здраве, но по-важното е, че той е и общинска политика, заяви председателят на СОС, като напомни, че събитието се осъществява с финансовата и институционална подкрепа на Столична община.

"Маратонът продължава, за да покажем, че човешкият дух е по-силен от изпитанията, че София е европейска столица, която не спира своето развитие", заяви Георги Георгиев.

Георгиев отбеляза още, че събитието е насочено към младите хора, на които наред с многото изкушения на съвременния живот се предлага и възможността да спортуват активно.

Тази година надпреварата ще стартира на 9 октомври от Площад Батенберг пред Националната Художествена галерия в столицата. Трасето на състезанието преминава през центъра на София близо до повечето исторически забележителности. Четирите старта ще започнат съответно в 9:30, 9:45, 10:00 и 10:15 часа. Най-масовата дистанция тази година е 10 км Garmin RUN, чийто старт ще е в 10:00 часа. Освен в нея, състезателите ще могат да премерят сили на 42.195 км, 21.098 км и 3 км.

Получаването на стартовите номера ще започне на 6.10.2022 в офиса на състезанието, който се намира в специално изграден – МАРАТОН ЕКСПО 2022 , пред Паметника на съветската армия в Княжевска градина. За да получите стартовия си номер трябва да носите потвърждението ви за регистрация с вас, отпечатано или на електронната поща на телефона ви. За 3-километровата дистанция номерата се получават без регистрация, безплатно в офиса на състезанието.

Регистрацията за участие е възможна само през формата в сайта на Wizz Air София маратон.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right