Бойците на ЦСКА се завърнаха с 6 медала от Европейски клубен турнир в Белград

Бойците на ЦСКа се зъварнаха с 6 медала от Европейски клубен турнир в Белгр

Снимка: cska.bg

Шест медала спечелиха бойците от СК по кикбокс и муай тай ЦСКА от Европейския клубен турнир в Белград в края на миналата седмица. В сръбската столица участваха 5 възпитаници на емблематичния за бойните спортове у нас, сега треньор, Станислав Бахчеванов. 

На ежегодния открит турнир по кикбокс в Белград "армейците" мериха сили в стиловете К-1, Фулконтакт, Киклайт и Пойнтфайтинг със 334 бойци от 84 на 13 държави. При изключително силна конкуренция възпитаниците на Бахчеванов се бориха за медалите във всички категории.

При изключително силна конкуренция момчетата на ЦСКА спечелиха 4 сребърни и 2 бронзови медала. До финал достигнаха Алекс Димитров К1 (71кг.) юн. старша, Пламен Павлов К1 (54кг.) юн. старша, Георги Ников К1 (51кг.) юн.старша, Атанас Андреев К1 (67кг.) юн.старша от (Bahchevanov Fight Academy). С бронз се окичиха Виктор Ганчев (60кг.) мъже К1, Пауло Велев Фулконтакт (67кг.) юн.старша.

Изключително съм горд и доволен от всички наши бойци, защото клубът ни е нов и само за 10 месеца с 6 бойци, и шестимата дебютанти, успяхме на международно ниво да завоюваме призово и достойно класиране. В Белград турнирът беше с перфектна организация, коментира Бахчеванов.

"Всички наши бойци дадоха най-доброто, на което са способни, като се има предвид етапа на подготовка. Пламен Павлов се раздаде докрай, остави сърце и душа на ринга, но малко не му достигна за да грабне златото. Алекс Димитров с пълна доминация на четвъртфинала отстрани сърбин, на полуфинала македонец. На финала загуби срещу изключително силен и рутиниран боец от Латвия. Националният състезател и абсолютен национален шампион във всички стилове Атанас Андреев се завърна на ринга в по-горна категория след тежка контузия и 7-месечно възстановяване. С агресивния си стил Наско отстрани на полуфинала изключително твърд противник от Сърбия като впечатли всички с безапелационната си победа. На финала се изправи срещу шампиона в категорията Лазар Ступар (Топич Тим Сърбия). Двамата направиха най-красивия, техничен и оспорван двубой на турнира. Домакинът спечели с малко и Наско стана европейски вицешампион. Рискувах с участието на това ниво с абсолютни дебютанти на международният ринг, но знаех че момчетата ми са подготвени, както физически така и психически и те оправдаха доверието ми по най- добрия начин със своите победи и достойно и сърцато представяне. Знам че ако продължават да се раздават в ринга, много скоро ще станат новите звезди на българският и световен ринг. Продължаваме да работим да надграждаме и създаваме шампиони достойни да защитават честа и емблемата на нашия велик отбор ЦСКА", каза Станислав Бахчеванов пред cska.bg.

Той благодари на Гриша Ганчев за прекрасните условия и тренировъчна база за подготовка на стадион "Българска армия", а също и на магазин Oktagon Sofia за бойно оборудване и екипи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right