БОК и зимните федерации с работна среща за Пекин 2022

БОК и зимната федерация с работна среща за Пекин 2022

Снимка: Работна среща на БОК

Българският олимпийски комитет проведе работна среща с ръководители, представители и треньори на спортните федерации по ски, биатлон, шейни и кънки, които квалифицираха или очакват квалифициране на спортисти за участие в зимните олимпийските игри Пекин 2022.

Заседанието бе открито от председателя на БОК Стефка Костадинова, която поздрави федерациите за спечелените до момента квоти, както и изрази увереност, че в предстоящите квалификации България ще има още.

Генералния секретар на БОК Белчо Горанов, запозна присъстващите с хода на подготовката до момента и в оставащите 58 дни до откриването на най-големия спортен форум за зимните спортове, планиран да се състои от 4 до 20 февруари 2022 г. Той увери участващите, че страната домакин е напълно готова с изграждането на спортните съоръжения и олимпийски обекти и че трите олимпийски села, вече очакват своите обитатели.

Разисквани бяха и редица организационни въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата мисия в олимпийската столица Камелия Игнатова и членовете на екипа на БОК за игрите Лилия Пандурова и Християн Янков.

Обсъждани бяха антидопинговата програма и правила за игрите с участието на директора на Националния антидопингов център д-р Виолета Заркова. Д-р Стефан Стругаров, главен лекар на българската делегация предостави информация за различните аспекти на медицинското обслужване по време на игрите.

Интерес предизвика информацията на Елица Попова, отговаряща от страна на БОК за дейностите и мерките, свързани с Ковид-19, като акцентът бе поставен върху  противоепидемичните мерки, които трябва да се спазват стриктно от всички участници.

Председателят на БОК Стефка Костадинова пожела здраве и успех на всички спортисти, на техните треньори и екипи, и ги увери в пълната готовност за съдействие от страна на екипа на БОК.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започва разрушаването на стадион „Българска армия“...

Демонтажът на стадион "Българска армия" ще започне в началото на другата седмица – 1 април. Приблизителният срок з...

Прочети още keyboard_arrow_right