Буюклиева-Зиколов стигнаха 1/8-финал на Евро'`21 по плажен тенис в София

Буюклиева Зиколов стигнаха 1/8-финал на Евро `21 по плажен тенис в София

Снимка: LAP.BG

Смесената двойка Елина Буюклиева и Николай Зиколов се класира за 1/8-финалите в турнира при 18-годишните юноши и девойки на европейското първенство по плажен тенис в София.

В I кръг българите се наложиха над латвийския дует Александра Ковалова / Клавис Спруга с 6:2, 6:4. Техни съперници за място на 1/4-финалите ще бъдат испанците Даниела Родригес Перера и Алваро Гарсия Гонсалес, съобщиха от БФТ.

Другият наш тандем при смесените двойки - Поля Николова и Александър Павлов, отстъпи на старта с 5:7, 4:6 пред руснаците Арина Безуглая и Иля Кукушин и ще играе в баражите за разпределяне на местата от 17-о до 22-ро.

В надпреварата при девическите двойки Буюклиева и Николова почиваха на старта, а във II кръг загубиха срещу поставените под №2 в схемата Ирене Мариоти и Джулия Ренци от Италия с 1:6, 0:6. Елина и Поля ще играят за местата от 9-о до 16-о.

В турнира при юношеските двойки Павлов и Зиколов също се включиха директно във II кръг, където отстъпиха пред водачите в схемата Пит Гросе-Вилде и Оливер Шлайх от Германия с 4:6, 0:6. Александър и Николай също ще участват в баражите за 9-16-о място.

Надпреварата при 18-годишните, както и тази при 14-годишните - където България няма свои представители, ще приключи с финалите утре (7 септември). Същинската част от Евро ′21 по плажен тенис в комплекса "София Бийч Ризорт" в Панчарево е от сряда до събота (8-11 септември), когато ще се проведат шампионатите при мъжете и жените.

Като домакин страната ни има право на по три двойки, които ще бъдат сформирани от Росен Ненчев/Борислав Бончев, Емил Аргиров/Димитър Симеонов, Пламен Фотев/Стефан Пенков, Диана Митева/Катина Симеонова, Карина Димова/Калина Петкова и Румяна Тонева /Мария Каракушева.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right