Дъжд и кал белязаха началото на летния вело сезон на Витоша

-

Снимка: Фондация “София - Европейска столица на спорта”

Много адреналин в деветото поредно издание на Home Mountain Enduro

Някои от най-добрите родни състезатели в планинското колоездене се събраха в „домашната“ планина за софиянци, за деветото поредно издание на едно от най-трудните и интересни ендуро състезания в България – Витоша Home Mountain Enduro!

С атрактивната надпревара беше даден официален старт на сезона на Витоша, където всеки уикенд, през цялото лято за туристи и колоездачи, ще работят кабинков лифт Симеоново и лифтовете Витошко лале 1 и 2, с които всички софиянци и гости на столицата ще могат да достигнат от града до върха на планината за по-малко от час.

Витоша Home Mountain Enduro по традиция е част от календара на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация „София – Европейска столица на спорта“. Участниците в състезанието трябваше да се справят с 4 етапа с обща дължина от 12 км и отрицателна денивелация от близо 2000 м, преминаващи през техничен планински терен, включващ преминаването през множество корени, камъни, скокове и стръмни участници.

Въпреки лошото време и дъждовете през последните седмици, които направиха състезателните отсечки още по-трудни, доста кални и хлъзгави, събитието премина успешно, безаварийно и с много настроение, а участниците показаха завидна смелост и умения!

Най-добро общо време от всички, със сериозна преднина пред останалите, постигна Йордан Донев от клуб Хоталич, който премина по всички състезателни отсечки за 18:18,9 мин. и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка в категория мъже елит! Втори в категорията се класира Йордан Илиев, трети остана Стоян Върбанов от Райдърс Юнайтед.

Второто най-добро време за деня от 18:40,0 мин., регистрира Роберто Василев, който оглави класирането в категорията на юношите. След него се класира Кристиян Димитров, а трети е Божидар Илиев.

При дамите се отличи националната шампионка в дисциплина спускане – Деница Тошева, за която това беше първо ендуро състезание, но се представи отлично. Втора и трета след нея се класираха съответно Яна Цветкова и Венета Захариева. При ветераните най-бърз беше Добромир Добрев, а при електрическите велосипеди Димитър Джупаров.

Победителите в отделните категории получиха парични и предметни награди, предоставени от организаторите и партнъорите на събитието - Ред Бул, Магазини Стената, Допелхерц, Керхер България, Aquamatrix и Furyflow.

Състезанието помогна на колоездачите, да се запознаят с чудесните условия, които Витоша предлага за каране на планински велосипеди и възможността за комбинираното ползване на повечето от наличните маршрути с помощта на лифтовете, които ще работят през уикендите до края на сезона.

Специално за всички колоездачи ще се предлагат комбинирани лифт карти за ползване на всички съоръжения на цени съответно 30 лв целодневна, 20 лв полудневна и 50 лв уикенд карти за възрастни, като има и допълнителни отстъпки за ученици и студенти!

Освен за колоездачите, ще се предлагат карти и за парапланеристите, а от „Витоша ски“ са подготвили най-различни семейни и комбинирани билети на достъпни цени.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right