Деца и младежи със СОП ще могат свободно да спортуват в София

Деца и младежи със СОП ще могат свободно да спортуват в София

Снимка: Столица.bg

Деца и младежи с интелектуални затруднения ще имат свободен достъп до всички общински спортни обекти в София. Предложението е по идея на председателя на СОС Георги Георгиев, съвместно с общинските съветници Диян Стаматов, Татяна Георгиева, Анатоли Илиев, Ботьо Ботев и Владимир Митов, и ще бъде разгледано на утрешното заседанието на съвета, съобщиха от пресцентъра на СОС.

Това е част от дългогодишната политика на София като европейска столица на спорта за достъпна среда за различни активности и подобряване здравословния начин на живот. С одобряване на доклада ще се даде възможност на спортисти с интелектуални затруднения, които са част от картотекиран спортен клуб и спортна федерация, практикуващи спорт за хора със специални потребности, да ползват в определени часове безвъзмездно общински спортни бази и съоръжения.

„Вярвам, че всяко родено дете с интелектуални затруднения има реалните възможности да води един пълноценен и независим живот, стига да му бъде предоставена тази възможност от всички нас - гражданите и представителите на институциите.“, коментира Георгиев.

Според специалисти спортът помага в растежа и развитието на деца със специални интелектуални потребности. Затова е важно да им бъде осигурена достъпна спортна среда, където заедно със своите сертифицирани треньори да развиват таланта си.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стотици помагаха на деца в риск спортуват на Витоша...

За пета поредна година „Споделените игри“ на Витоша се превърнаха в голям спортен празник със значим социале...

Прочети още keyboard_arrow_right