Димитър Кузманов: Sofia Open е невероятно изживяване. Жребият ми е приемлив, благодаря на Ади!

Димитър Кузманов: Sofia Open е невероятно изживяване. Жребият ми е приемлив

Снимка: Sofia Open 2020

Димитър Кузманов излиза Салваторе Карузо (Италия) в първия кръг на основната схема на Sofia Open 2020 в Арена Армеец.  

"Това е пето поредно участие за мен на този прекрасен турнир. Мога да кажа, че жребият е приемлив, въпрек че няма леки противници от всички заявени, които ще вземат участие. Благодаря на Ади (Адриан Андреев), който изтегли моя съперник, заяви втората българска ракета след жребия, в който участваха той и Адриан Андреев.

"Познавам много добре Салваторе. Той доста често вземаше участие на турнирите АТП "Чалънджър", тренирали сме доста пъти. Нямаме официален мач помежду си. Очаквам тежък мач, както всъщност съм очаквал и преди жребия - срещу всеки един от съперниците. Най-важното за мен е да изпълня указанията, които имам от моя треньор - това, което аз трябва да правя на корта. Sofia Open е невероятно изживяване. За жалост, тази година, с оглед на ситуацията по света и пандемията, залата няма да може да бъде пълна, но все пак хубавото е, че има ограничен брой фенове, които ще могат да наблюдават срещите. Призовавам всички да спазват наложените мерки, за да се проведе успешно този прекрасен турнир и да продължава да се провежда, защото това е невероятна възможност за всички български тенисисти", добави Кузманов.

Sofia Open е огромна възможност за мен. Ще бъде доста трудно с Милман, каза Адриан Андреев. В първия кръг той играе с шампиона от Нурсултан преди седмица Джон Милман (Австралия).

"Сигурно ще бъде доста труден мач. На този турнир няма лесен. Като цяло очаквам доста стабилна игра от негова страна", заяви Андреев. "Sofia Open е огромна възможност за мен, много се радвам да играя пред родна публика. Тази година ситуацията е различна, но все пак ограничен брой хора ще имат възможност да присъстват в залата. Надявам се да дойдат да ни подкрепят, като, разбира се, спазват всички мерки. Със сигурност ситуацията е трудна за всички спортисти и хора по света. Просто се надявам тази година да мине и следващата да е по-различна. В личен план си пожелавам здраве, а от спортна гледна точка - да играя възможно най-много турнири и да си дръпна ранкинга нагоре", каза още Адриан Андреев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right