Директорът на Sofia Open 2020: Вниманието на тенис обществеността по света ще е насочено към София

Директорът на Sofia Open 2020: Вниманието на тенис обществеността по света

Снимка: Столица.bg

Организаторите пазят "уайлд кард" за Григор Димитров, в Арена Армеец излизат 19 от Топ 40 на света

Петото издание на тенис турнира Sofia Open 2020 ще е най-силното и това го подсказва заявилите за участие състезатели. Изключителни тенисисти пристигат в България за единствения у нас турнир от АТП 250, съобщиха от Българската федерация по тенис.

Sofia Open 2020 е от 7 до 14 ноември т. г. в зала Арена Армеец. Участие са заявили тенисист от Топ 10 на световната ранглиста, 7 от Топ 20, трима финалисти в турнири от Големия шлем и един бивш шампион в „Арена Армеец“. 18 от основната схема са от първите 40 на ранглистата на АТП.

До момента първата ракета на България Григор Димитров все още не е заявил участие, но организаторите му пазят "уайлд кард", а преди няколко месеца хасковлията заяви, че играе в тазгодишното издание на турнира, което спечели през 2017 г.

Листата на участниците не само че е най-силната в петгодишната история на Sofia Open 2020, но имената са впечатляващи за турнир от сериите АТП 250.

Ето и 19 от звездите в юбилейното пето издание на турнира в столицата, като всеки от тях е потенциален шампион: Диего Шварцман (№8 в света), Гаел Монфис (№11), Денис Шаповалов (№12), Роберто Баутиста Агут (№13), Пабло Кареньо Буста (№15), Фабио Фонини (№16), Карен Хачанов (№17), Милош Раонич (№21), Феликс Оже-Алиасим (№22), Душан Лайович (№24), Каспер Рууд (№25), Борна Чорич (№27), Тейлър Фриц (№28), Алекс де Минор (№29), Филип Краинович (№30), Ян-Ленард Щруф (№32), Николоз Басилашвили (№33), Кей Нишикори (№35). 

Кевин Андерсън, със "запазен ранкинг" №14 заради операция на коляното, заедно останалите успяха да влязат в звездната компания, която ще спори за трофея на Sofia Open 2020. 

Без Андерсън всички други са тенисисти от Топ 40 на света. Списъкът на влизащите по право в основната схема се затвори на №35 в класацията на АТП - Кей Нишикори.

 

„Голям престиж е за София, не само да е единственият на Балканите, но и да е сред малцината градове в световен мащаб като цяло, домакин на престижен турнир на АТП от категория 250. Имената на тенисистите, които ще играяят в София е гаранция, че очите на целия свят ще са обърнати към София благодарение на телевизионното излъчване и отразяването в медиите. Възможно е резултатите от турнира в София да определят последните участници във финалния турнир на АТП за 2020 г. в Лондон", надява се Кавери Годхинди, изп. директор на Brandplus и Sofia Open.

Той допълни, че има постоянна комуникация с Григор Димитров и щаба му, тъй като хасковлията е подписал договор за участие на Sofia Open за оригиналните дати в края на септември и началото на октомври.

"Надяваме се, че Григор, който несъмнено обича България, ще приеме „уайлд кард”, която пазим специално за него. А що се касае до другите две „уайлд кард”, много топтенисисти проявяват интерес към тях и решението на кого да бъдат дадени ще бъде оповестено в следващите седмици", каза Годхинди.

„Списъкът с участниците е феноменален! Горд съм, че красивата ни столица София отново ще бъде домакин на такова престижно международно тенис събитие. Въпреки несигурността, отборът, организиращ Sofia Open, реши да продължи напред, защото ние носим отговорност към София, към България, към всички фенове, към играчите и към прекрасния спорт тенис – в името на младите! България и хората тук заслужават страната ни да бъде видяна в положителна светлина и уникалната българска история и богатото културно наследство да бъдат споделени с целия свят", каза президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

"Sofia Open 2020 ще бъде нещо изключително. София и България трябва да се гордеят с турнира си. Страната е сред малкото държави в света, които ще организират турнир от АТП тура след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус. Sofia Open е и единственият турнир, който се провежда в седмицата, започваща на 9 ноември, така че цялото внимание на тенис обществеността по света ще е насочено към България. Милиони зрители ще гледат тенис на най-високо ниво и Sofia Open ще бъде възможно най-добрата реклама на красивата България"“, заяви турнирният директор на Sofia Open Горан Джокович.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Над 1500 каратеки ще мерят сили тази събота в София...

Над 1500 участника от 20 държави ще премерят сили на най-голямото и престижно карате събитие у нас Sofia Open The Presid...

Прочети още keyboard_arrow_right