До 30 април продължава онлайн търг "Българските спортисти за Калоян" (ВИДЕО)

До 30 април продължава онлайн търг "Българските спортисти за Калоян"

Снимка: Фейсбук

Благотворителният търг е на фейсбук страницата на тенисиста Димитър Кузманов

Родни спортисти се обединяват и даряват ценни артикули от екипировките си в подкрепа на кауза за лечение на дете. Втората ракета на България Димитър Кузманов вчера официално стартира благотворителния търг "Българските спортисти за Калоян". Той е в подкрепа на 13-годишния Калоян, който се бори с онкологично заболяване.

В кампанията се включи и Министерство на отбраната, защото майката на детето е военнослужеща. Целта е да се подпомогне събирането на средства, като необходимите са пари са 900 000 лева. Една трета от нея вече е събрана, съобщи БНР.

Футболист номер на България за 2019 година Димитър Илиев преди минути се включи в  "Българските спортисти за Калоян". Капитан на Локомотив Пловдив и част от националния отбор на България по футбол дарява тениската с подписи на целия отбор, с която спечелиха историческия трофей за купата на България през 2019 година .

Благотворителния търг ще продължи до 30 април т. г. Всеки желаещ да се включи може да го направи на Фейсбук страницата на Димитър Кузманов. Всеки ден тенисистът ще представя различните спортисти заедно с артикулите, които даряват!

Под всеки пост ще може да се наддава за съответния предмет. Веднага след завършване на търга предметите ще бъдат изпратени на печелившите.

В "Българските спортисти за Калоян" са се включили вече 30 от родните звезди в спорта. Сред тях е и бронзовата медалистка с ансамбъла от олимпийските игри в Рио де Жанейро Християна Тодорова.

"Смятам, че всички заедно можем да върнем усмивката на едно дете, което я е загубило преди много време", каза пред БНР грацията. Християна Тодорова дарява медала си от първата световна купа, която спечели ансамбъла на състезание в Каламата.

"Реших да го даря, защото за мен той е много ценен. Спортът ни е научил на съпричастност. По този начин аз знам, че мога да бъда съпричастна с тази кауза. Аз съм готова да се разделя с този медал, в името на нещо много по-добро и много по-хубаво и ценно. А, това е един живот, един детски живот", коментира прекрасната Християна.

Тенисистите Димитър Кузманов, Виктория Томова , Александър Лазаров и Цветана Пиронкова вече предоставиха своите артикули. Втората ракета дарява своята ракета, специално и лично изработена за него, с която игра на Световното първенство в Австралия. Там българските национали се класираха на 9-о място. 

"С тази ракета подобрих и рекорда за най-много спечелени мачове на сингъл за националния отбор в историята на българския тенис!", коментира Кузманов. Европейска шампионка за девойки до 14 г. през 2009 година Виктория Томова дарява своята ракета, с която спечели титлата на турнира в Съндърланд през март месец тази година.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

„Партизан“ – София и „Искър 1945“ излизат на терена за благотвори......

Футболистите от ФК „Партизан“ – София и ветераните на „Искър 1945“ – Нови Искър изли...

Прочети още keyboard_arrow_right