Дончо Барбалов даде старт на Витоша100 в 6 ч.

Дончо Барбалов даде старт на Витоша100 в 6 ч.

Снимка: Столица.bg

Над 2100 са участниците в планинското изпитание, бегачите започват в полунощ

Зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов даде старт на традиционната Обиколка на Витоша - Витоша100, в 6 часа тази сутрин. В ранни зори първи се впуснаха в надпреварата колоездачите. Бегачите  стартират в 23.59 ч. през нощта, полунощ в събота срещу неделя. 

Общо над 2100 са участници - колоездачи и бегачи, в планинското изпитание. По традиция състезанието се провежда през юни, но тазгодишното издание беше изместено през юли заради епидемията от COVID-19. Витоша100 е квалификационно състезание за Обиколката на Монблан, най-престижния планински ултрамаратон в Европа.

Обиколката на Витоша е включена в календара на "София – Европейска столица на спорта" и се провежда със сътрудничеството на Столична община и район Витоша.

Трасето се прави от Природен Парк Витоша и е поставена планинска маркировка. Маршрутът е с дължина около 100 км. Стартът е от резиденция Бояна, преминава през Тихия кът, Владая, Кладница, язовир Студена, Боснек, Чуйпетлово, Ярлово, Ярема, местността Брезите, над Железница, Бистрица, Симеоново и през Бояна завършва отново пред резиденцията.

Първото издание на Витоша100 е в начало на 70-те години на ХХ век. първоначално състезанието е известно като "100 километра за 24 часа" и целта е участниците да преминат по планинския маршрут за едно денонощие.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right