Дончо Барбалов откри Международен баскетболен турнир в София

Дончо Барбалов открива Международния баскетболен турнир за юноши до 16 г.

Снимка: Столица.bg

Отбори от Германия, Испания, Сърбия и България ще вземат участие в Международен баскетболен турнир за юноши до 16 години в столицата. За първи път София е домакин на това състезание. Зам.-кметът Дончо Барбалов приветства състезателите и треньори от името на кмета Йорданка Фандъкова. 

Турнирът е част от юблейната 100-годишнината на баскетбола у нас и се организира от Българската федерация по баскетбол с подкрепата на Столична община. От Московска 33 за пореден път доказаха, че традиционно подкрепят инициативите за баскетбола.

Общината има Програмата за въвеждащо обучение "Забавен баскетбол" и "Мини баскетбол", организира и турнира за Купата "Васил Манченко" и др. С различни спортни мероприятия, състезания и фестивали столична община популяризира активния начин на живот. Като Европейска столица на спорта, столицата има цялостна стратегия за развитието на масовия спорт.

Подобрена и обновена е спортната инфрактура в София, която може да се ползва от граждани и гости на града, както и базата в училища и детски градини.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Фотоизложба пред столичния НДК отбелязва 100-годишнината на ски с......

Българска федерация по ски, Столична община и Фондация „София – европейска столица на спорта“ откриват...

Прочети още keyboard_arrow_right