Двукратен световен шампион ще коментира световната купа по паркур в София

Двукратен световен шампион ще коментира световната купа по паркур в София

Снимка: Столица.bg

Двукратният световен шампион Делян Димитров – Дидо ще коментира първата у нас световна купа по паркур. Състезанието ще се проведе от 9 до 12 септември в пространството пред Националния дворец на културата. Той ще бъде гост в студиото на Българската национална телевизия, която ще излъчи полуфиналите и финалите на състезанието събота и неделя от 15.00 до 17 часа и 15 минути.

Димитров става за първи път първенец на планетата през 2008 година на Мондиала в Хамбург. Следващата година затвърждава лидерството си, като става шампион по фрийрън на международното състезание Art of motion, организирано от Ред Бул в Хелзингбург, Швеция.

Прекратява активната си кариера, поради няколко контузии и операции. Занимава се с тренировки и уроци в залата по спортна гимнастика на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Очаква се официални гости на събитието да са президентът на Международната федерация по гимнастика Маринари Ватанабе и представители на Изпълнителния комитет на световната централа.

Заявка за участие в състезанието са подали над 75 спортисти от 23 държави. България ще бъде представена от четирима мъже: Мартин Димитров, Йоан Досев, Алек Раев и Лъчезар Захариев и от една жена - Стела Паунова.

Организатори на състезанието са Българската федерация по гимнастика и Международната федерация по гимнастика, с помощта на Министерството на младежта и спорта и на Столичната община. Огромна подкрепа при подготовката организаторите получиха от фирми за производството на спортно оборудване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right